vrijdag 28 februari 2014

Trots op mezelf...

... Of ga ik nu naast mn schoenen lopen?

Mijn wederhelft werd een beetje jaloers op de rest van het huishouden. Hij wou namelijk ook wel eens verwend worden met een naaisel van mij.

Ik stelde het wat uit, in de hoop dat het wat zou overwaaien, maar hij bleef er toch om vragen... Pech voor mij, want wat moest ik voor hem maken? En hij is dan nog helemaal geen gemakkelijk publiek!
Ik doorbladerde wat tijdschriften en kwam zo uit op een hemd uit een Knipmode.

Ik wist op voorhand dat het krap zou worden met de stof, maar gelukkig had ik de stof 2 maal gekocht, maar dan in een andere kleur. Mijn gehamster kwam dit keer dus goed van pas! De onderkraag en de binnenkant van de schouderpas werden dus in een ander kleur geknipt.

Voorzichtig begon ik te naaien, de uitleg vond ik niet altijd duidelijk. Toen ik aan de mouwen moest beginnen, vloog het hele project in een hoekje. Angst overmande mij. Tot nu toe was alles redelijk gelukt en ik wou het nu niet meer verprutsen.
Tot de wederhelft me er (weken later) nog maar eens aan herinnerde dat hij nog altijd op zijn hemd aan het wachten was. Terwijl ik toch goed bezig was met alle half begonnen naaisels af te werken, pakte ik het hemd ook maar bij de horens...
De mouwen werden voorzichtig ingezet en afgewerkt.
Knoopsgaten heb ik nog niet aangedurfd, dus koos ik voor kamsnaps.

De mouwen mochten misschien wel iets korter...
binnenkant schouderpas (in contrasterende stof, net als de onderkraag)


patroon: herenoverhemd uit Knipmode 11, novermber 2013
stof: Oval Elements van Art Gallery Fabrics
kamsnaps van Ella & BasielEn ik kreeg al een nieuw verzoek: een hemd met korte mouwen! (zou hij dan echt tevreden zijn?)


post signature

4 opmerkingen: